Prototype

MFB blinkt uit in het combineren van een goede weergave met een relatief kleine behuizing, het Philips MFB model wat daar het beste op aansloot was de 541 - de naast een iPhone 4 afgebeelde 2 weg weergever op basis van een 5.25 inch woofer en 1 inch tweeter is het prototype van het kleine zusje van de 541, de Little/One.

Klein

24cm hoog, 15cm breed en 15cm diep. Naast een PC of gewoon in de huiskamer. Aan je SONOS systeem, telefoon, tablet of smartTV. Met een stekker op 220V of via het 12 of 24V boordnet. De uiteindelijke afwerking staat nog niet vast, het hier afgebeelde kastje behoort tot een van de vele mogelijkheden.

Elektronica

De Little/One wordt aangedreven door de ABCmodule, een hoogefficiente en prima klinkende tweeweg MFB module die door zijn beperkte afmetingen van 10x5x3 cm en royale uitgangsvermogen uitermate geschikt is voor toepassing in kleine MFB luidsprekers. Bezoek voor meer info over deze module de ABC product pagina

De tweeter

De toegepaste tweeter is een 28mm softdome, kijk hier voor de specificaties.

De woofer

De toegepaste woofer is een 5.25 inch polypropyleen driver welke beschikt over een relatief sterk aandrijfsysteem en daardoor prima prestaties laat zien in kleine behuizingen. Kijk hier voor de specificaties.

Meetresultaten tot zover

De hier getoonde animatie toont de weergave karakteristiek van de woofer bij de diverse instellingen van de MFB correctie loop. Goed te zien is hoe deze aan de onderzijde opschuift van 100 naar 50 hz en hoe vlak deze wordt naarmate er verder getuned wordt. Er is nog wel wat werk te doen in de aansluiting van de woofer en tweeter rond de 1.5kHz waar een duidelijke dip in de weergave zichtbaar is.

Beschikbaarheid

Er wordt momenteel gewerkt aan de totstandkoming van een bouwpakket waarmee complete weergevers gebouwd kunnen worden, tevens zullen op basis van dit pakket op aanvraag kant en klare boxen beschikbaar komen. Het bouwpakket omvat tot nog toe:

  • Versterker module
  • 24V externe voedings adapter
  • MFB Woofer, tweeter
  • Bekabeling & stekkers
Een set voor twee stuks in bouwpakket vorm gaat rond de 400 euro kosten, een kant en klare set afhankelijk van het kast materiaal en afwerking rond de 800 euro.